Hírek

2021.09.25

Tatán a fényes forrásnál jártunk 2021.09.25-én, ahol SSI Snorkel tanfolyamot, SSI Try Scuba tanfolyamot és SSI Skills Update tanfolyamot tartottunk.

A tanfolyamokon résztvevők nagyon élvezték a napsütést és a tó adta látványosságot. Kellemes hőmérsékletű víz fogadott minket és szikrázó napsütés.

 

Te is szeretnél részt venni közelgő tanfolyamaink egyiként? Jelentkezz...

 

Tata egy gyönyörű város, tele élettel, de a búvárok számára is tartogat szórakozási lehetőségeket. Akár télen is 18-23°C-os kristálytiszta vízben merülhetsz a tóban. A karsztvíz az aljzat felől tör be, olyan elképesztő látványt nyújt, mintha forrna a kvarchomok. A növényzet olyan akár egy dzsungel, színekkel és élettel teli. Pontyok, keszegek és egyéb édesvízi halakkal is találkozhatsz. Ugyan búvártanfolyam nyílt-vízi merüléseire a kis mélység miatt nem, de élménymerülésre annál inkább alkalmas a Tatai Fényes-forrás mind a 4 tava. A vízből kijőve egy fűtött vizű dézsában lehet átmelegedni, ha a hőmérsékleti viszonyok úgy alakulnak.

A magyar búvárkodás történetének egyik legrégebbi merülőhelye a Tatai Fényes-forrás.

A tó alján (3-4m-en) a kristály tiszta kvarchomokon keresztül több kráterben tör fel a forrásvíz, ennek látványa biztos hatalmas élményt fog jelenteni Neked is.

Nem csak búvároknak érdekes a fényes fürdő hanem barátaidnak vagy akár az egész családnak!

A fényes fürdő nyitva tartásának idején a kísérők igénybe vehetik a fürdő létesítményeit és medencéit.
A merülések között pedig érdemes végigsétálni a tavak partján vagy a felújított tanösvényen, hisz forrás-fürdő területe egyedülálló állat-, és kb. 300 fajból álló láperdei növényvilággal rendelkezik.

Program részletei

A Tatai Fényes-forrásoknál találkozunk, rövid ismerkedés után bemutatjuk a merülőhelyet, majd rövid elméleti képzést követően víz elá merülünk Veled.

Merülés után lehetőség van használni a kültéri székely dézsát, eltölhetsz egy teljes napot barátaiddal, családoddal, miközben megnézheted a tanösvényt, szaunázhatsz, napozhatsz, amit enged az időjárás.

A tó maximális mélysége 4m.

A tó vízhőfoka 20-23 fok.

Naptár

2021. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Üdvözöl a DelfinBúvár.hu - #Búvároktatás #Sport felszerelés #Vitaminok #Mentes élelmiszerek #Immunrendszer védelem #Diéta elősegítés #Egészséges életmód | info@delfinbuvar.hu | +36 70 319 38 49

 

Konjac liszt 25kg lédig

Konjac liszt 25kg lédig
ÚJ

Konjac liszt 25kg lédig

Kiszerelés :
25kg
Beltartalmi érték :
100 grammra vetítve
Rost :
85 g
További adatok
Bruttó 319 050 Ft
Részletek

 

Helyettesíti a hagyományos liszteket, keményítőket és zselésítő anyagokat főzelékek, szószok, levesek sűrítésénél. Készíthető belőle szénhidrátmentes puding és gyümölcszselé. Alkalmazható maglisztből készülő sütemények állaganyagának javítására (egy-két kiskanálnyit érdemes adnia tésztához, 50 ml víz vagy egyéb folyadék kíséretében, maximum a szárazanyag tartalom 10%-ig adagolható) így csaknem a fehér lisztes sütik állagát lehet elérni. A maglisztekből hiányzik a glutén - ez az amitől a gabona liszt viszkózusabb, és a belőle készült sütés termékek nem "fűrészporos" jellegűek. A maglisztekben nincs glutén - ami jó - viszont, könnyen megeshet, hogy vagy túl száraz, könnyen törő, oszladozó, vagy ha túl sok folyadék kerül bele, akkor át sem sülő eredmény születik. Egy kiskanál konjac liszt pontosan annyit tud tenni, hogy olyan állagú sütit/kenyeret lehet sütni, mint a hagyományos lisztből.

Kiválóan alkalmas a fogyni vágyók étrendjébe ugyanis alacsony a kalória tartalma, csaknem szénhidrát és zsírmentes. 

 

Glikémiás indexe nagyon alacsony, ezért nem befolyásolja a vércukor szintet.

 

100 g liszttel 25-30 liter folyadékot lehet besűríteni, és 5-6 doboz ördögnyelv kapszulát készíteni aminek az ára kb.30.000 Ft.

 

Ételek sűrítésekor soha ne tegyük csak úgy bele vagy rá forró, éppen készülő ételre, mert egy hatalmas golyóvá válik. Hideg folyadékkal keverjük csomómentesre a lisztet és így adjuk folytonos keverés közben a sűríteni kívánt meleg ételhez.

 

Főzelékek sűrítéséhez 500-700 ml folyadékhoz 1 csapott kávéskanál lisztet használjunk.

 

Puding főzőséhez: 4-5g (másfél-két csapott kávéskanál) 500-600 ml folyadékhoz

 

Hideg puding készítéséhez: 500 ml folyadékhoz 6 g liszt, állni kell hagyni 30-60 percig.

 

Maglisztekből történő sütéshez: itt is csak 1-2 gramm mennyiségű lisztet használunk, 50-100 ml-rel több folyadékkal. A konjac lisztet mindig sodorjuk el szemcsés anyaggal (só, édesítő). A hagyományos gabonalisztekből készülő sütemények, kenyérfélék csaknem teljesen azonos állagát lehet a konjac liszt használatával elérni.

 

A konjak liszt alkalmas arra, hogy sütésnél helyettesítse a tojást.

 

A konjac liszt nagyon gyorsan, sok nedvességet képes megkötni, ezért ne kerüljön gyermek kezébe!

A liszt szárazon, magában történő fogyasztása tilos, fulladásveszélyes!

 

Adatok
Szállítási idő
2 munkanap
Szállítási költség
DÍJMENTES
Utolsó ismert külső készlet
39
Cikkszám
DELFIN_0011694
Hasonló termékek