Hírek

2021.09.25

Tatán a fényes forrásnál jártunk 2021.09.25-én, ahol SSI Snorkel tanfolyamot, SSI Try Scuba tanfolyamot és SSI Skills Update tanfolyamot tartottunk.

A tanfolyamokon résztvevők nagyon élvezték a napsütést és a tó adta látványosságot. Kellemes hőmérsékletű víz fogadott minket és szikrázó napsütés.

 

Te is szeretnél részt venni közelgő tanfolyamaink egyiként? Jelentkezz...

 

Tata egy gyönyörű város, tele élettel, de a búvárok számára is tartogat szórakozási lehetőségeket. Akár télen is 18-23°C-os kristálytiszta vízben merülhetsz a tóban. A karsztvíz az aljzat felől tör be, olyan elképesztő látványt nyújt, mintha forrna a kvarchomok. A növényzet olyan akár egy dzsungel, színekkel és élettel teli. Pontyok, keszegek és egyéb édesvízi halakkal is találkozhatsz. Ugyan búvártanfolyam nyílt-vízi merüléseire a kis mélység miatt nem, de élménymerülésre annál inkább alkalmas a Tatai Fényes-forrás mind a 4 tava. A vízből kijőve egy fűtött vizű dézsában lehet átmelegedni, ha a hőmérsékleti viszonyok úgy alakulnak.

A magyar búvárkodás történetének egyik legrégebbi merülőhelye a Tatai Fényes-forrás.

A tó alján (3-4m-en) a kristály tiszta kvarchomokon keresztül több kráterben tör fel a forrásvíz, ennek látványa biztos hatalmas élményt fog jelenteni Neked is.

Nem csak búvároknak érdekes a fényes fürdő hanem barátaidnak vagy akár az egész családnak!

A fényes fürdő nyitva tartásának idején a kísérők igénybe vehetik a fürdő létesítményeit és medencéit.
A merülések között pedig érdemes végigsétálni a tavak partján vagy a felújított tanösvényen, hisz forrás-fürdő területe egyedülálló állat-, és kb. 300 fajból álló láperdei növényvilággal rendelkezik.

Program részletei

A Tatai Fényes-forrásoknál találkozunk, rövid ismerkedés után bemutatjuk a merülőhelyet, majd rövid elméleti képzést követően víz elá merülünk Veled.

Merülés után lehetőség van használni a kültéri székely dézsát, eltölhetsz egy teljes napot barátaiddal, családoddal, miközben megnézheted a tanösvényt, szaunázhatsz, napozhatsz, amit enged az időjárás.

A tó maximális mélysége 4m.

A tó vízhőfoka 20-23 fok.

Naptár

2021. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Üdvözöl a DelfinBúvár.hu - #Búvároktatás #Sport felszerelés #Vitaminok #Mentes élelmiszerek #Immunrendszer védelem #Diéta elősegítés #Egészséges életmód | info@delfinbuvar.hu | +36 70 319 38 49

 

Rubin Eszter: Hisztaminintolerancia szakácskönyv

Rubin Eszter: Hisztaminintolerancia szakácskönyv

Rubin Eszter: Hisztaminintolerancia szakácskönyv

Bruttó 3 800 Ft
Részletek

"A Hisztaminintolerancia szakácskönyv az első magyar nyelven megjelenő, alacsony hisztamintartalmú recepteket tartalmazó receptgyűjtemény. A csodás fotókkal illusztrált kötet az író, gasztronómus Rubin Eszter - mint hisztaminintoleranciában érintett - saját tapasztalatain alapul. A kötet nemcsak hisztaminintoleranciában, de összetett táplálékallergiában érintetteknek is óriási segítséget nyújt. Minden recepthez Kulcsár Angéla funkcionális táplálkozási szakértő írt tudományos alapokon nyugvó kommentárt.
A Hisztaminintolerancia szakácskönyv nemcsak azoknak szól, akik már tudják, hogy érintettek, de azoknak is, akiknek életében valaha jelentkezett vörösbortól, csokoládétól, paradicsomtól, erjesztett ételektől vagy tartósítószerektől (például szulfitoktól), akár gyógyszerektől (például szaliciláttól, aszpirintől) orrdugulás, tüsszögés, fulladás, szapora pulzus, csalánkiütés, bélrendszeri panaszok, vagy régóta megmagyarázhatatlan tünetektől szenvednek, de az egészségügyi vizsgálatok sokszor mégis negatív eredményt mutatnak.
Az alacsony hisztamintartalmú diéta az egyéni eltérések változatossága miatt nem egy olyan egzaktul meghatározható rendszer, mint például a gluténmentes vagy a laktózmentes étrend, ezért a receptek ötleteket adnak az életmód- és szemléletváltáshoz.
A hisztaminintolerancia azonban csak a jéghegy csúcsa, amely mögött általában valamilyen gyulladásos folyamat áll, ezért a könyvben szereplő ételek nem tartalmaznak gyulladáskeltő anyagokat: glutént, szóját, kukoricát, tejet, tejterméket, hüvelyeseket, cukrot, édesítőszereket, egy kivétellel olajos magvakat, és többnyire alacsony fruktóztartalmúak. Alapvető szempont, hogy hosszú távon nem a hisztamintól kell megszabadulni, hanem a gyökérokok feltárásával, gyulladáscsökkentő étrenddel, és bélregeneráló terápiával a szervezetünket kell alkalmassá tenni arra, hogy a hisztamint újra képes legyen lebontani.

"Hiánypótló ez a kötet, mivel nagyon sok ember küzd hisztaminintoleranciával anélkül, hogy tudna róla. Akik viszont már sejtik, hogy tüneteik hátterében ez állhat, gyakran magukra vannak hagyva, hiszen tüneteiket saját maguk vagy a környezetük is sokszor pszichés problémának gondolják, és nem ismerik fel, hogy tüneteiknek fizikai oka is lehet.
A hisztaminproblémák okainak kezelésével teljesen tünetmentessé tehetjük állapotunkat. A könyvben szereplő receptek kitűnő segítséget jelentenek abban, hogy elkerüljük a felesleges hisztamin felhalmozódását."
Kulcsár Angéla
funkcionális táplálkozási szakértő

RUBIN ESZTER író, gasztronómus az ELTE Társadalomtudományi Karán diplomázott, majd művészeti iskolát végzett és enteriőrtervezőként dolgozott, később cukrászképesítést szerzett. Fordulatos életpályája és személyes tragédiák is közrejátszottak korábban megjelent regényeinek témaválasztásában. Gasztronómiával gazdagon átszőtt első két kötete: Barhesz (2012), Bagel (2016). A Barheszből monodráma is készült, melyet Csákányi Eszter adott elő. A Jaffa Kiadónál 2019-ben megjelent utolsó kötete a nagy sikerű Árnyékkert."

Adatok
Szállítási idő
2 munkanap
Szállítási költség
790 Ft
Cikkszám
DELFIN_0009933
Hasonló termékek