Hírek

2021.09.25

Tatán a fényes forrásnál jártunk 2021.09.25-én, ahol SSI Snorkel tanfolyamot, SSI Try Scuba tanfolyamot és SSI Skills Update tanfolyamot tartottunk.

A tanfolyamokon résztvevők nagyon élvezték a napsütést és a tó adta látványosságot. Kellemes hőmérsékletű víz fogadott minket és szikrázó napsütés.

 

Te is szeretnél részt venni közelgő tanfolyamaink egyiként? Jelentkezz...

 

Tata egy gyönyörű város, tele élettel, de a búvárok számára is tartogat szórakozási lehetőségeket. Akár télen is 18-23°C-os kristálytiszta vízben merülhetsz a tóban. A karsztvíz az aljzat felől tör be, olyan elképesztő látványt nyújt, mintha forrna a kvarchomok. A növényzet olyan akár egy dzsungel, színekkel és élettel teli. Pontyok, keszegek és egyéb édesvízi halakkal is találkozhatsz. Ugyan búvártanfolyam nyílt-vízi merüléseire a kis mélység miatt nem, de élménymerülésre annál inkább alkalmas a Tatai Fényes-forrás mind a 4 tava. A vízből kijőve egy fűtött vizű dézsában lehet átmelegedni, ha a hőmérsékleti viszonyok úgy alakulnak.

A magyar búvárkodás történetének egyik legrégebbi merülőhelye a Tatai Fényes-forrás.

A tó alján (3-4m-en) a kristály tiszta kvarchomokon keresztül több kráterben tör fel a forrásvíz, ennek látványa biztos hatalmas élményt fog jelenteni Neked is.

Nem csak búvároknak érdekes a fényes fürdő hanem barátaidnak vagy akár az egész családnak!

A fényes fürdő nyitva tartásának idején a kísérők igénybe vehetik a fürdő létesítményeit és medencéit.
A merülések között pedig érdemes végigsétálni a tavak partján vagy a felújított tanösvényen, hisz forrás-fürdő területe egyedülálló állat-, és kb. 300 fajból álló láperdei növényvilággal rendelkezik.

Program részletei

A Tatai Fényes-forrásoknál találkozunk, rövid ismerkedés után bemutatjuk a merülőhelyet, majd rövid elméleti képzést követően víz elá merülünk Veled.

Merülés után lehetőség van használni a kültéri székely dézsát, eltölhetsz egy teljes napot barátaiddal, családoddal, miközben megnézheted a tanösvényt, szaunázhatsz, napozhatsz, amit enged az időjárás.

A tó maximális mélysége 4m.

A tó vízhőfoka 20-23 fok.

Naptár

2021. November
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
 

TOP termékek

Tanúsítvány

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Üdvözöl a DelfinBúvár.hu - #Búvároktatás #Sport felszerelés #Vitaminok #Mentes élelmiszerek #Immunrendszer védelem #Diéta elősegítés #Egészséges életmód | info@delfinbuvar.hu | +36 70 319 38 49

 

Sinka Miléna: Mezítlábas szuperhős kézikönyv

Sinka Miléna: Mezítlábas szuperhős kézikönyv

Sinka Miléna: Mezítlábas szuperhős kézikönyv

Bruttó 4 740 Ft
Részletek

Bevallom, nagyjából harmincéves koromig egyáltalán nem foglalkoztatott a saját táplálkozásom, sem a testem működése. Habár biológia–kémia szakos voltam a középiskolában, csak minimális emlékeim voltak arról, hogy melyek a táplálkozáshoz kapcsolódó szervek. Nem tartottam fontosnak, hogy elmélyedjek a szénhidrátok, fehérjék, zsírok, ásványi anyagok sokszínű világában. Megvásároltam, megettem, vagy magamra kentem minden olyan terméket, amelynek tetszett a csomagolása, amelyet a televízióban hirdettek, vagy amelyet már a családban is használtunk korábban.

Ezzel szemben, valahányszor a muskátlinak kellett tápoldatot vásárolnom, vagy a gyereknek cumisüveget, illetőleg ha új háztartási eszközre volt szükségem, hosszasan tanulmányoztam az interneten a lehetőségeket, a címkéket, a termékösszetételt.

Soha nem gondolkodtam el azon sem, hogy megfelelő módon kihasználom-e a fizikai képességeimet, és elég erős-e az immunrendszerem, hogy megvédjen, ha szükségem lesz rá. Sőt, a húszas éveimben dohányoztam, és hetente fogyasztottam alkoholt, mellyel úgymond leeresztettem a munka miatt bennem felgyülemlett feszültséget. Ha megbetegedtem, elfogadtam, beletörődtem, és a kórt a hagyományos orvoslás eszközeivel igyekeztem legyőzni. Megvártam, amíg megszabadulok a tünetektől, gyökérokokat sohasem keresgéltem.

Nem tettem fel magamnak azt a kérdést, hogy valóban részese vagyok-e a körülöttem lévő természetnek, élvezem-e annak a testemre, lelkemre gyakorolt hatásait. Az sem tűnt fel, hogy sohasem a jelenben élek, hanem mindig valamilyen jövőbeni cél után vágyakozom. Sokat stresszeltem, és mindig a holnaptól vártam a megoldásokat. Önmagamat egy mindentől független, elhatárolt egységként kezeltem. Tulajdonképpen a sorsot tettem felelőssé mindazért, ami éppen történt velem.

Csak később vettem észre, hogy az emberek többsége a nyugati civilizációban kortól és nemtől függetlenül ugyanebben a cipőben jár, vagyis inkább egy helyben toporog. Néhányan sikeresen vesznek ugyan egy-egy akadályt, talán eleget sportolnak, vagy már meglelték a lelki békéjüket, de nagyon keveseknek adatik meg a teljes egység megtapasztalásának öröme. Én legalábbis fényévekre álltam ettől az állapottól.

Mostanra persze tudom, hogy a természet csodálatos teremténye vagyok, és csakis azzal összhangban, vele együttműködve élhetek egyensúlyban és egészségesen. Kizárólag én vagyok felelős azért, hogy mit eszem, hogy foglalkozom-e a testem és a lelkem ápolásával, hogy milyen tárgyakkal veszem körül magam, vagy mennyire engedem, hogy a környezeti hatások áldozatává váljak. Én vagyok felelős azért, hogy minőségi társas kapcsolatok vesznek-e körül, és hogy a gondolataim pozitív irányításával megtalálom-e az elveszett boldogságomat. Rajtam múlott, hogy találkozom-e valaha a szuperhős énemmel.

Mindent megtapasztalni és megváltoztatni nekem sem néhány napig tartott, hiszen úgy állt össze bennem a kép, mintha egy torta vékony szeleteit illesztettem volna össze. Most ezt a tortát készen nyújtom át neked.

Világos és gyakorlatias megoldásokban foglalom össze mindazt az információt, amelyet az évek során az olvasmányaimból vagy a saját tapasztalataimból megtanultam.

Tekintsd úgy e kötetet, mintha egy ősrégi, mohos ösvényen járnál! Bármilyen sebességgel haladhatsz: tehetsz óvatos, kis lépéseket, de szaladhatsz is rajta. Ha olyan témához érsz, amely jobban érdekel, bármikor megállhatsz, hogy megismerd, kipróbáld, és újszerű, pozitív élményeket szerezz. Amikor tiéd a megtapasztalás, csak menj tovább! Ha úgy érzed, vissza-vissza kell térned, ne habozz, hisz bármennyi idő a rendelkezésedre áll. A lényeg az, hogy tudd, az ösvény végén biztosan vár rád valaki: a te szupererős éned.

Indulj el, ne tétovázz!

Adatok
Szállítási idő
2 munkanap
Szállítási költség
790 Ft
Cikkszám
DELFIN_0009014
Hasonló termékek