TOP termékek

Üdvözöl a DelfinBúvár.hu - Kérdésed van? Segítünk! E-mail: info@delfinbuvar.hu Mobil: +36 70 319 38 49

 

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
ÁSZF

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a First Beauty Kft. (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.delfinbuvar.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.delfinbuvar.hu weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

 

SZOLGÁLTATÓ ADATAI:

 • Név: First Beauty Kft.
 • Székhely: 1173 Budapest Csomafalva u. 2. 7/A
 • Levelezési cím: 1202 Budapest Klapka u. 110.
 • Ügyfélszolgálat: lásd bővebben 1.7
 • Telefonszáma: +36 70 319 38 49
 • E-mail cím: info@delfinbuvar.hu
 • Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-321396
 • Bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Bíróság mint cégbíróság
 • Adószám: 26273608-2-42
 • Bankszámla szám: OTP 11710002-24140083
 • SWIFT:OTPVHUHB
 • IBAN formátum: HU48117100022414008300000000

 

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK, A FELEK KÖZÖTTI SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed a Magyarország területén nyújtott minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.delfinbuvar.hu weboldalon (a továbbiakban: Weboldal) található elektronikus áruházon keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre Magyarország területén, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. Az www.delfinbuvar.hu áruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény ("Elkertv.") szabályozza.

1.2. A www.delfinbuvar.hu áruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3. A www.delfinbuvar.hu áruház szolgáltatásainak jelentős része elérhető minden felhasználó számára, regisztráció nélkül is. Egyes szolgáltatások azonban regisztrációhoz (majd belépéshez) kötöttek, melyre az ÁSZF-ben rögzítetteknek megfelelően bárki jogosult.

1.4. A megrendelés leadását követően a szerződés, annak teljesítéséig szabadon és következmény nélkül módosítható, illetve lemondható. Erre telefonon és elektronikus levélben van lehetőség. A Felek között az áru megvásárlásával magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül, a Szolgáltató azt iktatja, és annak létrejöttét követő 5 évig őrzi, utólag hozzáférhető.

1.5. A szerződés nyelve magyar.

1.6. A Szolgáltató semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek nem veti alá magát.

1.7. Ügyfélszolgálat: First Beauty Kft.
Ügyfélszolgálati iroda helye:1202 Budapest Klapka u. 110. (nem üzlet)
Az ügyfélszolgálat címén személyes ügyfélfogadásra is van lehetőség (előzetes telefonos egyeztetés után). Az Ügyfél emailben vagy telefonon is fel tudja felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.
Telefonos ügyfélszolgálat hívható: A mindenkor érvényes H-P 10:00 - 18:00 között.
Telefon: +36 70 319 38 49
Internet cím: www.delfinbuvar.hu
E-mail: info@delfinbuvar.hu

 

REGISZTRÁCIÓ

2.1. A Főoldalon található Regisztráció menüpont alatt, az ott található adatlap kitöltésével kerülhet sor a regisztrációra. Egy adatbekérőt (vezeték név, kereszt név egy valós e-mail cím és egy választott jelszó megadása szükséges) kell kitölteni vagy közösségi fiókkal is elvégezhető a regisztráció. A regisztrációt követően a részletesebb, személyes adatlap kitöltése később fontos lesz a rendeléseknél. Ezek kitöltésére a megrendelések leadását megelőzően is sor kerülhet. Az Ügyfél a Weboldalon történő regisztrációjával kijelenti, hogy jelen ÁSZF, és a Weboldalon közzétett Adatvédelmi nyilatkozat feltételeit megismerte és elfogadja, az Adatvédelmi nyilatkozatban foglalt adatkezelésekhez hozzájárul.

2.2. A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli. A Szolgáltatót nem terheli felelősség az abból adódó károkért, ha az Ügyfél a jelszavát elfelejti, vagy az illetéktelenek számára bármely nem a Szolgáltatónak felróható okból hozzáférhetővé válik. A Szolgáltató minden regisztrációt egy önálló személyként kezel. A korábban rögzített adatok megváltoztatására bejelentkezés után, a Személyes beállítások linkre kattintást követően elérhető Személyes adatok módosítása menüpontban van lehetőség, amely az aktív megrendelések adatait is érintheti. Szolgáltatót a regisztrált adatok ügyfél által történő megváltoztatásából eredő kárért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

 

2.3 REGISZTRÁCIÓ TÖRLÉSE

2.3.1. Ügyfél jogosult a regisztrációját bármikor törölni az ügyfélszolgálatnak küldött e-mail üzenettel. Az üzenet megérkezését követően a Szolgáltató köteles haladéktalanul gondoskodni a regisztráció törléséről. Az Ügyfél felhasználói adatai a törlést követően azonnal eltávolításra kerülnek a rendszerből; ez azonban nem érinti a már leadott rendelésekhez kapcsolódó adatok és dokumentumok megőrzését, nem eredményezi ezen adatok törlését. Az eltávolítás után az adatok visszaállítására többé nincs mód.

2.3.2. A felhasználói hozzáférési adatok (így különösen a jelszó) titokban tartásáért kizárólag az Ügyfél a felelős. Amennyiben Ügyfél tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

2.3.3. Ügyfél vállalja, hogy a regisztráció során megadott személyes adatokat szükség szerint frissíti annak érdekében, hogy azok időszerűek, teljesek és a valóságnak megfelelőek legyenek.

 

MEGRENDELÉS

3.1. A vásárolandó áruk lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét árucikk információs oldaláról lehet megismerni azzal, hogy az áru részletes tényleges tulajdonságait a termékhez mellékelésre kerülő használati utasítás tartalmazza. A Szolgáltató szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a weboldalon vagy a használati utasításban nyújtott tájékoztatásnál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik. Ha a vásárlás előtt az áruval kapcsolatban kérdése merülne fel, készséggel állunk rendelkezésére. Az általunk forgalmazott termék - ahol ezt a jogszabályok előírják - használati utasítását az áruhoz mellékeljük. Ha véletlenül nem kapná kézhez az áruval együtt a kötelező használati utasítást, azt azonnal - mielőtt az árut használatba veszi - jelezze vevőszolgálatunknál, pótoljuk. Amennyiben a Weboldalon található bármely áru minőségével, alapvető tulajdonságával, használatával, használhatóságával kapcsolatban, a weboldalon közölteknél több információra van szüksége, kérjük, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz, melynek adatait, elérhetőségét az 1.7 pontban találja.

3.2. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett összeg, amely ha nincs külön jelölve, az általános forgalmi adót már tartalmazza (27% ÁFA). A termékek vételára nem tartalmazza a kiszállítás költségét.

3.3. A Weboldalról megrendelhető termékek árai változtatásának jogát a Szolgáltató fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát kedvezőtlenül nem befolyásolja. Online bankkártyával történő fizetés kezdeményezésekor, az elektronikus fizetési értesítő kiküldése és a termék átvétele közti időszakban bekövetkezett árcsökkenés esetén nem áll módunkban pénzt visszatéríteni. Az online fizetési tranzakció biztonsági ellenőrzése minimálisan 24 órát vesz igénybe, a termék átvétele csak ezt követően lehetséges.

3.4. Amennyiben a Szolgáltató minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Weboldal felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Szolgáltató nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében az Ügyfél elállhat vásárlási szándékától.

3.5. A megrendelést a Szolgáltató Weboldalán keresztül csak regisztrált Ügyféltől és csak akkor fogadja el, ha az Ügyfél a megrendeléshez szükséges valamennyi mezőt maradéktalanul kitölti. (Ha az Ügyfél valamely mezőt hibásan vagy hiányosan tölt ki, hibaüzenetet kap a Szolgáltatótól.) A Szolgáltatót az Ügyfél által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

Megrendelés feladására a www.delfinbuvar.hu áruházban a regisztrációt követő bejelentkezés, majd a Kosár használatával van lehetőség. Az Ügyfél a kiválasztott termékeket az egyes termékekre kattintást követően megjelenő, a termék részletes adatait ismertető oldalon található „Kosárba” gomb használatával teheti Kosarába. A Kosár tartalmát megtekinteni, módosítani a Weboldal jobb oldalán található kosár ikonra kattintást követően van lehetőség, ahol megadható az egyes termékek kívánt mennyisége. Amennyiben az Ügyfél a Kosár tartalmát véglegesítette, a „Megrendelés” feliratra kattintva a megjelenő felületen be kell jelentkeznie a Weboldalra vagy regisztrálnia kell, hogy megrendelését leadhassa, amennyiben nem kíván regisztrálni fiókot, vásárlását "vendégként" is leadhatja. Beléphet Facebook fiókjának, Google fiókjának adataival. Ezt követően választani tud az átvételi módok közül illetve meg tudja adni a számlázási és szállítási adatokat. Ha minden szükséges adatot megadott és kiválasztotta az átvételi módot, akkor a „Tovább” gombra kattintva választani tud, hogy hogyan kívánja kiegyenlíteni a megrendelésének végösszegét. Ha választott a fizetési módok közül, akkor a „Tovább” gombra kattintva egy összegző oldalon ellenőrizheti a megrendelés feladása előtt rendelése adatait, (fizetés és a szállítás mód, termékek és azok tulajdonságai. A megrendelés feladására, az ajánlat elküldésére „Megrendelés elküldése” feliratra kattintást követően kerül sor. A rendelés leadása tehát a „Megrendelés elküldése” gombra kattintással történik, ami az Ügyfél részére fizetési kötelezettséget keletkeztet.

3.6. A Honlapon megjelenített termékek vételára az általános forgalmi adót és egyéb közterheket is tartalmazó módon (bruttóban) van feltüntetve. 

A termékek mellett feltüntetett vételár nem tartalmazza a kiszállítás költségét. Külön csomagolási költség azonban nem kerül felszámításra.

A termékek ára magyar forintban (Ft) kerül feltüntetésre, országhatáron kívülről nézve viszont euroban (EURO) tüntetjük fel az árakat.

3.7 A meghirdetett promóciók vagy kedvezmények nem összevonhatóak más kedvezménnyel.

 

ADATBEVITELI HIBÁK JAVÍTÁSA

4.1. Az Ügyfélnek a rendelés bármely szakaszában és a megrendelés Szolgáltató részére való elküldéséig a Webáruházban bármikor lehetősége van az adatbeviteli hibák javítására a megrendelési felületen (pl. termék törlése a kosárból a „Törlés” feliratra kattintva).

 

AJÁNLATI KÖTÖTTSÉG, VISSZAIGAZOLÁS

5.1. Az Ügyfél által elküldött ajánlat (megrendelés) megérkezését a Szolgáltató késedelem nélkül, automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb 48 órán belül visszaigazolja az Ügyfél részére, mely visszaigazoló e-mail tartalmazza az Ügyfél által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termékhez tartozó elemek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget. Ez a visszaigazoló email kizárólag tájékoztatja az Ügyfelelt arról, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett. 

5.2. E visszaigazoló e-mail a Szolgáltató részéről az Ügyfél által tett ajánlat elfogadásának minősül, mellyel érvényes szerződés jön létre Szolgáltató és az Ügyfél között.

5.3. Az Ügyfél mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, de legkésőbb 48 órán belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó visszaigazoló e-mailt.

5.4. Ha az Ügyfél rendelését már elküldte a Szolgáltató részére és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 napon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé vagy a jelzést megteheti akkor, amikor a Szolgáltató telefonon felveszi vele a kapcsolatot, a nem kívánt rendelések teljesítésének elkerülése érdekében.

5.5. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

 

SZÁLLÍTÁSI ÉS FIZETÉSI FELTÉTELEK

6.1. A Szolgáltató a megrendelt és házhoz szállítani kért árut díj ellenébe házhoz szállítja saját szállítóeszközzel vagy szállítmányozó cég igénybevételével. A házhoz szállítás díjától akció vagy promóció keretén belül a Szolgáltató eltekinthet. Ha egy Ügyféltől azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a kosárérték szempontjából külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben az Ügyfél a második rendelés leadásakor jelzi és erre a Szolgáltató visszajelzése alapján még van lehetőség, a Szolgáltató összevonhatja a megrendeléseket, a már elindított csomagok utólagos összevonására azonban már nincs mód. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

6.2. Az Ügyfélnek lehetősége van a weboldalon megrendelt árut személyesen, átvételi pontunkon átvenni.  Ezen átvételi mód akkor elérhető a weboldalon, ha az Ügyfél Magyarországot jelöle meg rendelési országként. Ha egy Ügyféltől azonos napon több megrendelés is érkezik, ezek a kosárérték szempontjából külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben az Ügyfél a második rendelés leadásakor jelzi és erre a Szolgáltató visszajelzése alapján még van lehetőség, a Szolgáltató összevonhatja a megrendeléseket, a már elindított csomagok utólagos összevonására azonban már nincs mód. A Szolgáltató az átvételi pontokon történő személyes átvételhez kapcsolódó kosárérték- és díj változtatás jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja. Az átvételi módokról és az ezekhez kapcsolódó részletekről a weboldalunk alján található "Szállítás" linkre kattintva tájékozódhat.

6.3. A megrendelt terméket - az Ügyfél előzetes jelzés alapján - személyesen is átveheti a Szolgáltató telephelyén: 1173 Budapest Csomafalva u. 2. 7/A.

6.4. Az Ügyfél a Szolgáltató által biztosított fizetési módokról illetve átvételi lehetőségekről a megrendelés folyamatánál a szállítás és átvétel oldalon lehet választani Lehetőség van átutalásos fizetési módra, utánvétes fizetési módra (kizárólag Magyarországon) és online bankkártyás fizetésre. Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

6.5. Számla: Szolgáltató az Ügyfél részére a kifizetés igazolására, a megrendelést követően számlát állíthat ki. A számla a rendelés átvételekor kerül átadásra az Ügyfél számára, házhoz szállítás esetén a csomag tartalmazni fogja a számlát. Elektronikus díjbekérőt csak azon Ügyfelek részére küld a Szolgáltató, akik átutalással történő fizetési módot választották. Az elektronikus díjbekérő tartalmazza azt az összeget, amit az Ügyfél banki átutalással köteles kiegyenlíteni.

A termék átvételekor a Szolgáltató az Ügyfél részére a vásárlás igazolására, papíralapú számlát ad. Azok az Ügyfelek, akik az online megrendelés során a személyes átvételt választották, a kiválasztott üzletben kapnak nyomtatott számlát az eladótól.

ELÁLLÁS JOG

Az e pontban foglaltak kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyre vonatkoznak, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje (a továbbiakban „Fogyasztó”).

 

Fogyasztó jogosult a termék adásvételére irányuló szerződés esetén

 1. a terméknek,
 2. több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,
 3. több tételből vagy darabból álló termék esetén az utoljára szolgáltatott tételnek vagy darabnak,
 4. ha a terméket meghatározott időszakon belül rendszeresen kell szolgáltatni, az első szolgáltatásnak, a Fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

Fogyasztót megilleti, hogy a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolja elállási jogát.

 

Fogyasztót nem illeti meg az elállási jog

 • lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;
 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak.
 • olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

 

7.1. ELÁLLÁSI JOG GYAKORLÁSÁNAK A MENETE

7.1.1. Ha a Fogyasztó elállási jogával élni kíván, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát köteles eljuttatni e-mail útján. A jelen ÁSZF elején feltüntetett elérhetőségek igénybevételével a Szolgáltató részére. Fogyasztó határidőben gyakorolja elállási jogát, ha a fent megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Szolgáltató részére.

7.1.2. A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a 7. pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

7.1.3. Mindkét esetben a Szolgáltató emailben haladéktalanul visszaigazolja a Fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését. 

7.1.4. Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak.

7.1.5. Postai úton történő jelzés alkalmával a postára adás dátumát, e-mailen keresztül történő értesítés esetén az e-mail elküldésének idejét veszi figyelembe a Szolgáltató a határidő számítás szempontjából. A Fogyasztó levelét ajánlott küldeményként adja postára, hogy hitelt érdemlően bizonyítható legyen a feladás dátuma.

7.1.6. Fogyasztó elállása esetén köteles a megrendelt terméket indokolatlan késedelem nélkül az alább megjelölt átvevőpont címére visszajuttatni, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. Ügyfélszolgálati és levelezési cím: 1202 Budapest Klapka u. 110. (nem üzlet)

7.1.7. A határidő betartottnak minősül, ha Fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

7.1.8. A termék Szolgáltató címére történő visszaküldésének költsége Fogyasztót terheli, kivéve ha a Szolgáltató vállalta e költségek viselését. A Fogyasztó kérésére Szolgáltató gondoskodik a visszaszállítás megszervezéséről, azonban a Szolgáltató által megszervezett visszaszállítás költsége a Fogyasztót terheli, a Szolgáltató ez esetben az általa megszervezett visszaszállítás költségét nem vállalja át a Fogyasztótól, kizárólag segítséget nyújt abban, hogy a Fogyasztónak a visszaszállítás megszervezésével ne kelljen foglalkoznia. Fogyasztó erre irányuló igényét Szolgáltató ügyfélszolgálata fogadja. 

7.1.9. A Szolgáltatónak az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. A termék visszaküldésének költségének kívül az elállás kapcsán a Fogyasztót semmilyen más költség nem terheli.

7.1.10. Ha Fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a Fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 napon belül a Szolgáltató visszatéríti a Fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy Fogyasztó a Szolgáltató által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott. A Szolgáltató jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy Fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Szolgáltató a korábbi időpontot veszi figyelembe.

7.1.11. A visszatérítés során az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz a Szolgáltató, kivéve, ha Fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag Fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

7.1.12. Fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

7.1.13. Ha Fogyasztó a szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés esetén a teljesítés megkezdését megkötését követően gyakorolja felmondási jogát, úgy az elszámolás során köteles megtéríteni a Szolgáltató ésszerű költségeit.

7.1.14. A Szolgáltató követelheti a termék jellegének, tulajdonságainak és működésének megállapításához szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés illetve ésszerű költségeinek – ha szolgáltatásnyújtásra irányuló szerződés teljesítését a Fogyasztó kifejezett kérésére a határidő lejárta előtt megkezdte és gyakorolja felmondási jogát - megtérítését.

7.1.15. Zárt csomagolású termék tekintetében (fürdő ruha, fürdő nadrág, csutora, fogkrém, stb), amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után a termék higiéniai, illetve egészségügyi minőségi jellege sérül nem gyakorolható az elállás. 

 

JÓTÁLLÁS

8.1. Kötelező jótállás

8.1.1. A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan a Polgári törvénykönyv és a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza.

8.1.2. A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek az Ügyfél részére történő átadásával, vagy ha az üzembe helyezést a Szolgáltató vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napja. Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő. A rendelet (tárgyi) hatálya csakis az új, Európai Unio területén kötött fogyasztói szerződés keretében értékesített és a rendelet mellékletében felsorolt termékekre vonatkozik.

Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Ügyfél részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát

 • szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést a Szolgáltató, vagy annak megbízottja végezte el, illetve ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza)
 • rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,
 • helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,
 • elemi kár, természeti csapás okozta.
 • Jótállás keretébe tartozó hiba esetén az Ügyfél:
 • elsősorban – választása szerint – kijavítást vagy kicserélést követelhet, kivéve, ha a választott jótállási igény teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Szolgáltatónak a másik jótállási igény teljesítésével összehasonlítva aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a termék hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a jótállási igény teljesítésével az Ügyfélnek okozott érdeksérelmet.
 • ha a Szolgáltató a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének megfelelő határidőn belül, a Fogyasztó érdekeit kímélve nem tud eleget tenni, vagy ha az Ügyfélnek a kijavításhoz vagy a kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt, az Ügyfél – választása szerint – a vételár arányos leszállítását igényelheti, a hibát a Szolgáltató költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy elállhat a szerződéstől. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

Ha az Ügyfél a termék meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Szolgáltató köteles a terméket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

A kijavítást vagy kicserélést – a termék tulajdonságaira és az Ügyfél által elvárható rendeltetésére figyelemmel – megfelelő határidőn belül, az Ügyfél érdekeit kímélve kell elvégezni. A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

A kijavítás során a termékbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

Nem számít bele a jótállási időbe a kijavítási időnek az a része, amely alatt az Ügyfél a terméket nem tudja rendeltetésszerűen használni. A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

8.1.3. A jótállási kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik.

8.1.4. A Szolgáltató jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

8.1.5. Az Ügyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül az Ügyfelet a jótállásból fakadó jogok a 9.1 és a 9.2 pontokban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

8.1.6. A jótállás nem érinti az Ügyfél jogszabályból eredő – így különösen kellék- és termékszavatossági, illetve kártérítési – jogainak érvényesítését.

8.1.7. Ha a felek között jogvita alakul ki, melyet békés úton rendezni nem tudnak, az Ügyfél Békéltető testületi eljárást kezdeményezhet, a 12.2. pontban feltüntettettek alapján. 

8.2. Önkéntes jótállás

8.2.1. Szolgáltató az általa értékesített termékekre vonatkozóan a Weboldalon, a Termék ismertetőjében megjelölt időtartamú jótállást (garancia) vállal, amely a kormányrendelet szerinti időtartamnál hosszabb is lehet. Szolgáltató az egyes termékekre vonatkozó jótállás időtartamát legkésőbb a termék Ügyfél általi átvételekor adott garanciajegyen (jótállási jegyen) szereplő adatok útján közli. Jelen pontban meghatározott Önkéntes jótállás kizárólag a Szolgáltató és a Polgári törvénykönyvben meghatározott fogyasztók között kötött szerződésekre vonatkozik.

 

SZAVATOSSÁG

9.1. Kellékszavatosság

 

9.1.1. Az Ügyfél a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Fogyasztói szerződés esetén az Ügyfél az átvétel időpontjától számított 2 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit, azokért a termékhibákért, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait az Ügyfél érvényesíteni már nem tudja. 

 

9.1.2. Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

 

9.1.3. Az Ügyfél – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ügyfél által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést az Ügyfél nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Szolgáltató költségére az Ügyfél is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

 

9.1.4. Az Ügyfél a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Szolgáltató adott okot.

 

9.1.5. Az Ügyfél köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Szolgáltatóval. 

 

9.1.6. Az Ügyfél közvetlenül a Szolgáltatóval szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 

9.1.7. A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha az Ügyfél igazolja, hogy a terméket a Szolgáltatótól vásárolta (számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Szolgáltató csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a az Ügyfél részére történő átadást követően keletkezett. Amennyiben a Szolgáltató bizonyítani tudja, hogy a hiba oka az Ügyfélnek felróható okból keletkezett, nem köteles az Ügyfél által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már az Ügyfél köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

 

9.1.8. Ha az Ügyfél a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

 

9.2. Termékszavatosság

 

9.2.1. A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő Ügyfél – választása szerint – az 9.1. pontban meghatározott kellékszavatossági jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet. 

 

9.2.2. Az Ügyfelet azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét az Ügyfél a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

9.2.3. Termékszavatossági igényként az Ügyfél kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén az Ügyfélnek kell bizonyítania.

 

9.2.4. Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

 

9.2.5. Termékszavatossági igényét az Ügyfél a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. Az Ügyfél a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős. 

 

9.2.6. Az Ügyfél termékszavatossági igényét az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. 

 

9.2.7. A Ptk. értelmében gyártónak minősül a termék előállítója és forgalmazója.

 

9.2.8. A gyártó, forgalmazó kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

 • a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy
 • a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy
 • a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

9.2.9. A gyártónak, forgalmazónak a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

FELELŐSSÉG

10.1. A Weboldalon található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak, az információk pontosságáért, teljességéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

10.2. Az Ügyfél a Weboldalt kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy Szolgáltató nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, súlyos gondatlansággal, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

10.3. Szolgáltató kizár minden felelősséget a Weboldal használói által tanúsított magatartásért. Az Ügyfél teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért, Szolgáltató ilyen esetben teljes mértékben együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

10.4. A szolgáltatás oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért Szolgáltató nem vállal felelősséget.

10.5. Az Ügyfelek által a Weboldal használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Szolgáltató jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Szolgáltató jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

10.6. Az Internet globális jellege miatt az Ügyfél elfogadja, hogy a Weboldal használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve jár el. Amennyiben a Weboldal használatával összefüggő bármely tevékenység az Ügyfél államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag az Ügyfelet terheli a felelősség.

10.7. Amennyiben az Ügyfél a Weboldalon kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni Szolgáltatónak. Amennyiben Szolgáltató jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

 

SZERZŐI JOGOK

11.1. A Weboldal szerzői jogvédelem alatt áll. Szolgáltató a szerzői jogi jogosultja vagy a feljogosított felhasználója a Weboldalon, valamint a Weboldalon keresztül elérhető szolgáltatások nyújtása során megjelenített valamennyi tartalomnak: bármely szerzői műnek, illetve más szellemi alkotásnak (ideértve többek közt valamennyi grafikát és egyéb anyagokat, a Weboldal felületének elrendezését, szerkesztését, a használt szoftveres és egyéb megoldásokat, ötletet, megvalósítást).

11.2. A Weboldal tartalmának valamint egyes részeinek fizikai vagy más adathordozóra mentése vagy kinyomtatása magáncélú felhasználás céljából vagy a Szolgáltató előzetes írásbeli hozzájárulása esetén engedélyezett. A magáncélú felhasználáson túli felhasználás – például adatbázisban történő tárolás, továbbadás, közzé- vagy letölthetővé tétel, kereskedelmi forgalomba hozatal – kizárólag a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélyével lehetséges.

11.3. A jelen ÁSZF-ben kifejezetten meghatározott jogokon túlmenően a regisztráció, a Weboldal használata, illetve az ÁSZF egyetlen rendelkezése sem biztosít jogot az Ügyfélnek a Weboldal felületén szereplő bármely kereskedelmi névnek vagy védjegynek bármely használatára, hasznosítására. A Weboldal rendeltetésszerű használatával járó megjelenítésen, az ehhez szükséges ideiglenes többszörözésen és a magáncélú másolatkészítésen túl e szellemi alkotások a Szolgáltató előzetes írásbeli engedélye nélkül semmilyen egyéb formában nem használhatók fel vagy hasznosíthatók.

 

JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK

12.1. Panaszügyintézés

Az Ügyfél a termékkel vagy a Szolgáltató tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken terjesztheti elő:

Vásárlói ügyfélszolgálat (Vevőszolgálat):
Központi cím: 1173 Budapest Csomafalva u. 2. 7/A
Telefonos ügyfélszolgálat nyitva tartás: ügyfélszolgálat
Telefonszám: +36 70 319 38 49
E-mail: info@delfinbuvar.hu

Az Ügyfél a termékkel vagy a tevékenységével kapcsolatos fogyasztói kifogását 12.1. pont szerinti elérhetőségeken terjesztheti elő.

A hatályos jogszabályok értelmében a szóbeli panaszt (üzletben) a Szolgáltató azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Ha az Ügyfél a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát 

 • személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben azt az Ügyfélnek átadja,
 • telefonon közölt szóbeli panasz esetén azt az Ügyfélnek legkésőbb az írásbeli panaszról szóló részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg megküldi, és a továbbiakban az írásbeli panaszra vonatkozóan rendelkezések szerint jár el.

A Szolgáltató az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni továbbá intézkedni arról, hogy a válasz az Ügyfélhez eljusson. Ha a panaszt a Szolgáltató elutasítja, köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni.

A panaszról felvett jegyzőkönyvet és a válasz másolati példányát a Szolgáltató köteles öt évig megőrizni.

A Szolgáltató az Ügyfél által előterjesztett kifogásokat a 12.1. pontban megadott közvetlen elérhetőségeken fogadja. 

12.2. Egyéb jogérvényesítési lehetőségek

Amennyiben a Szolgáltató és az Ügyfél között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita Szolgáltatóval való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ügyfél számára:

 • Bejegyzés a vásárlók könyvébe. A vásárlók könyve a Szolgáltató üzletében elérhető. Az ide írt bejegyzésekre a Szolgáltató 30 napon belül írásban válaszol.
 • Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ügyfél fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról.
 • Békéltető testület. A termékek minőségével, biztonságosságával és a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, valamint a szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Ügyfél eljárást kezdeményezhet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületnél illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint illetékes szakmai kamara mellett működő békéltető testülethez. Békéltető Testületre vonatkozó szabályok alkalmazásában fogyasztónak minősül a külön törvény szerinti civil szervezet, egyház, társasház, lakásszövetkezet, mikro-, kis- és középvállalkozás is, aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, vagy az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje.

Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei:

 • Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
 • Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
 • E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu
 • Központi telefonszám: +36 1 488 2131
 • Fax: +36 1 488 2186

Online adásvételi szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén a fogyasztók az online vásárláshoz kapcsolódó, határon átnyúló jogvitáikat elektronikusan rendezni tudják a következő linken elérhető online platformon keresztül beadott elektronikus panasz útján. http://ec.europa.eu/odr

Ehhez nem kell mást tenni, minthogy a fenti linken elérhető online platformon a fogyasztó beregisztrál, kitölt egy kérelmet hiánytalanul, majd elektronikusan beküldi a Békéltető Testület részére a platformon keresztül. Így a fogyasztók, a távolságok ellenére egyszerűen tudják érvényesíteni jogaikat

Magyarországon a Budapesti Békéltető Testület (BBT) jogosult eljárni az online adásvételi vagy szolgáltatási szerződésekhez kapcsolódó határon átnyúló fogyasztó és kereskedő közötti jogvitákban.

 • Bírósági eljárás. Ügyfél jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 1952. évi III. rendelkezései szerint.


EGYÉB RENDELKEZÉSEK

13.1. A www.delfinbuvar.hu áruház, biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot, azonban javasoljuk, hogy tegye meg az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer biztonsági frissítéseit. A Weboldalon való vásárlás feltételezi az Ügyfél részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

13.2. A Szolgáltató szaküzletében és internetes áruházában csak háztartásban használatos mennyiségekre vonatkozó rendeléseket szolgál ki.

13.3. A Szolgáltató bármikor jogosult jelen ÁSZF feltételeit egyoldalúan módosítani. A Szolgáltató a módosításokról az Ügyfeleket a Weboldal felületén keresztül tájékoztatja. A módosítást követően a Weboldal használatának feltétele, hogy az Ügyfél a Weboldalon keresztül és az ott biztosított módon azokat kifejezetten elfogadja. 

 

Budapest, 2022. szeptember 12.

Adatkezelési tájékoztató
ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT:

Jelen adatkezelési szabályzat célja, hogy a személyes adatok kezelésével érintett személyek és Munkavállalók tájékozódhassanak a First Beauty Kft., mint Szolgáltató és egyben Adatkezelő által alkalmazott adatkezelési elvekről, az adatkezelés jellegéről, céljáról és jogi alapjairól, az alkalmazott jogszabályi előírásokról és feltételekről, továbbá az adatok kezelésére és feldolgozására jogosult személyekről, valamint az adatkezeléssel kapcsolatos jogorvoslatról.
A First Beauty Kft. kötelezettséget vállal arra, hogy adatkezelési tevékenysége megfelel a hatályos magyar- és uniós jogszabályok elvárásainak azzal, hogy a First Beauty Kft. fenntartja a jogot a szabályzat bármikor történő módosítására, melyről megfelelő határidőben értesíti szolgáltatásai felhasználóit.

AZ ADATKEZELŐ SZERVEZET:

A Szolgáltató neve: First Beauty Kft.
SZOLGÁLTATÓ ADATAI:

Név: First Beauty Kft.
Székhely és levelezési cím: 1173 Budapest Csomafalva u. 2. 7/A (HotSun szalon)
Ügyfélszolgálat: 1173 Budapest Csomafalva u. 2. 7/A (HotSun szalon)
Telefonszáma: +36 70 319 38 49
E-mail cím: info@delfinbuvar.hu
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-321396
Bejegyző bíróság megnevezése: Fővárosi Bíróság mint cégbíróság
Adószám: 26273608-2-42
Bankszámla szám: OTP 11710002-24140083
SWIFT:OTPVHUHB
IBAN formátum: HU48117100022414008300000000
Panaszkezelés helye: 1173 Budapest Csomafalva u. 2. 7/A (HotSun szalon)
Panaszkezelés telefonszáma: +36 70 319 38 49
Panaszkezelés e-mail címe: info@delfinbuvar.hu

DEFINÍCIÓK:

Adatállomány:
az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
Adatkezelő:
az a természetes személy, vagy szervezet, aki az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajttatja. Jelen szabályzat alapján az Adatkezelőre vonatkozó rendelkezéseket a First Beauty Kft.-re kell alkalmazni.
Adatkezelés:
az alkalmazott eljárástól függetlenül az Adatkezelő rendelkezésére bocsátott adatokon az adatkezelő vagy az adatkezelő utasítására az adatfeldolgozó által végzett bármely művelet, így különösen a személyes adatok gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása;
Adatfeldolgozás:
az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve, hogy a technikai feladatot az adatokon elvégzik;
Adatfeldolgozó:
az a természetes személy, vagy szervezet, aki az adatkezelő utasítása szerint a vele kötött szerződés alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján történő szerződéskötést is – adatok feldolgozását végzi;
Adatmegjelölés:
az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
Adatmegsemmisítés:
az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
Adattovábbítás:
az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
Adattörlés:
az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
Adatzárolás:
az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
Automatizált adatállomány:
automatikus feldolgozásra kerülő adatok sora;
EGT-állam:
Az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;
Érintett:
bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy - közvetlenül vagy közvetve - azonosítható természetes személy vagy szervezet;
Felhasználó:
az a természetes személy, vagy szervezet, aki az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatást igénybe veszi;
Gépi feldolgozás:
az adatok tárolása, az adatokkal végzett logikai vagy aritmetikai műveletek, az adatok megváltoztatása, törlése, visszakeresése és terjesztése műveletek összessége, ha azokat részben vagy egészben automatizált eszközökkel hajtják végre:
Harmadik ország:
minden olyan állam, amely nem EGT-állam;
Harmadik személy:
az érintettől, az adatfeldolgozótól és az adatkezelőtől különböző más természetes személy, vagy szervezet;
Hozzájárulás:
az Érintett megfelelő tájékoztatáson alapuló akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok - teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő - kezeléséhez;
Nyilvánosságra hozatal:
a személyes adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
Személyes adat:
az Érintettel kapcsolatba hozható adat - különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
Tiltakozás:
az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.

AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA:

First Beauty Kft. adatkezelési tevékenysége a szolgáltatást igénybe vevők önkéntes hozzájárulásán alapul.
(1) Személyes adat akkor kezelhető, ha ahhoz az érintett hozzájárul, továbbá, ha azt törvény vagy - törvény felhatalmazása alapján, az abban meghatározott körben – alacsonyabb rendű jogszabály közérdeken alapuló célból elrendeli.
(2) Az adatkezelés jogalapja
az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.);
az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Eker. tv.);
a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grt.);
a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (PTK.)
a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény (Szvtv.).
a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.)
a Büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény (Be.)
a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény (Btk.)
a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (számviteli tv.)
az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény (Eht.)
a munkavállalók vonatkozásában a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény (Mt.) 9. és 10. §-a
az Európai Parlament és a Tanács 2016/679 rendelete (GDPR)
95/46/EK Adatvédelmi irányelv
(3) Cselekvőképtelen és korlátozottan cselekvőképes természetes személy nyilatkozatához a törvényes képviselőjének hozzájárulása szükséges, kivéve azon szolgáltatás részeket, ahol a nyilatkozat a mindennapi életben tömegesen előforduló regisztrációt céloz, és különösebb megfontolást nem igényel.
(4) A 16. életévét betöltött kiskorú érintett hozzájárulását tartalmazó jognyilatkozatának érvényességéhez törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása nem szükséges.
Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában
a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, vagy
az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából, ha ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll
további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

AZ ADATKEZELÉS CÉLJA:

(1) Személyes adat kizárólag meghatározott célból, jog gyakorlása és kötelezettség teljesítése érdekében kezelhető.
(2) Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés céljának, az adatok felvételének és kezelésének tisztességesnek és törvényesnek kell lennie.
(3) Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának megvalósulásához elengedhetetlen, a cél elérésére alkalmas.
(4) A személyes adat csak a cél megvalósulásához szükséges mértékben és ideig kezelhető.
(5) Az Adatkezelő Szervezet szolgáltatásainak adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak, bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé. Az Adatkezelő Szervezet a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem használja.
ONLINE WEBSHOP SZOLGÁLTATÁS:
(1) Az adatkezelésre a Felhasználónak önkéntes, megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozata alapján kerül sor, amely az Adatkezelő, mint Szolgáltató által üzemeltetett webshop szolgáltatás igénybevételhez szükséges. A Felhasználó a szolgáltatás igénybevételével kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy az oldal használata során közölt személyes adatai felhasználásra kerüljenek.
(2) Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5.§ (1) bekezdés a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása, valamint a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdése.
(3) Az Adatkezelés célja a webshop szolgáltatás nyújtásának biztosítása, a megrendelés, annak kiszolgálása, a vásárlás és a fizetés dokumentálása, a számviteli kötelezettség teljesítése, továbbá a Felhasználó beazonosítása, valamint a megrendelt szolgáltatás teljesítése, azzal kapcsolatos értesítések kiküldésének, a számlakiállítás, a fizetés lebonyolítása, a Felhasználó nyilvántartásba vétele, mástól való megkülönböztetése.
(4) Kezelt adatok: a Felhasználó e-mail címe és a felhasználó által megadott kiszállítási cím, valamint a számla kiállításához megadott számlázási cím, az ügylet azonosító száma, kelte, a kiállított bizonylat tartalma, vevőkód, áfás számla esetén a jogszabályban meghatározott adatok.
(5) Az adatkezelés időtartama: 8 év.
(6) Bankkártyával történő fizetés esetén (személyes átvételkor 1173 Budapest Csomafalva u. 2 7/A HotSun) a tranzakció adatait – így a fizető azonosítóját, a fizetendő, illetve a megfizetett összegre vonatkozó adatokat, a fizetés időpontját, jóváírásának időpontját – az Novopayment Kft. (1034 Budapest, Tímár utca 20. 4.em.) kezeli. Az adatok továbbításának jogalapja: a GDPR rendelet 6. cikk (1) bekezdés b) pontja.
REGISZTRÁCIÓ:
(1) Regisztráció során a jelszó megadásával a Felhasználónak csak egyetlen alkalommal kell megadnia az adatait, melyek a későbbi szolgáltatás igénybevételek során felhasználásra, kezelésre kerülnek.
(2) A megadott felhasználói adatokat a Szolgáltató mindaddig kezeli, amíg az adatok ilyen célú felhasználását a Felhasználó – leiratkozással – meg nem tiltja.
(3) A Felhasználó döntése szerint megadható további adatok, – telefonszám, lakóhely, értesítési cím, születési hely és idő, a vásárolt termékkategória termék, a vásárlás időpontja, a Felhasználó által alkalmazott fizetési mód, a Felhasználó vásárlásainak tételösszege – nem kötelezőek, amennyiben azokat a Felhasználó megadta, a személyes adatok kezelésére vonatkozó rendelkezéseket kell ezen adatokra is alkalmazni.
COOKIE- HASZNÁLATA:
(1) Az Adatkezelő a Felhasználó minél precízebb kiszolgálása érdekében a Felhasználó számítógépén „cookie”-t helyez el, melynek célja az adott oldal színvonalas működése. A weboldal látogatásával és annak egyes funkciói használatával a Felhasználó hozzájárulását adja ahhoz, hogy az említett cookie-k a Felhasználó számítógépén tárolódjanak és ahhoz a Szolgáltató hozzáférjen.
(2) A Felhasználó a böngésző beállításával megakadályozhatja a cookie-k működését, azonban ebben az esetben előfordulhat, hogy a Felhasználó nem fogja tudni a weboldal minden szolgáltatását használni.
Helymeghatározás
(1) Ha a Felhasználó okostelefonról, vagy tabletről használja a szolgáltatást, úgy az applikáció letöltésekor a program engedélyt kér a tartózkodási hely adatként történő használatára, melynek alkalmazásával az applikáció személyre szabott kereséseket kínálhat fel a Felhasználó részére. A tartózkodási hely adatként nem kerül rögzítésre, csak egy ügylet során elérhető, a tartózkodási hellyel összefüggő funkciók igénybevételét teszi lehetővé.
Automatikusan rögzített adatok
(1) A Felhasználó bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a szolgáltatás igénybevétele során generálódnak és melyeket az adatkezelő rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít és melyeket a rendszer külön nyilatkozat nélkül automatikusan naplóz. Ezekhez az adatokhoz kizárólag az Adatkezelő fér hozzá. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatok célja az Adatkezelő internetes oldalain keresztül elérhető szolgáltatások nyújtásának biztosítása, a személyre szabott tartalmak és hirdetések megjelenítése, statisztikakészítés, az informatikai rendszer technikai fejlesztése, a Felhasználók jogainak védelme, a felhasználói szokások általános elemzése.
(2) A Felhasználók által a szolgáltatás igénybevétele során hozzáférhetővé tett adatokból az Adatkezelő felhasználói csoportokat képezhet és részükre célzott tartalmat, hirdetést jeleníthet meg.
(3) Az automatikusan rögzített adatok azok képződésétől a rendszer működésének biztosítása szempontjából indokolt időtartamig kerülnek tárolásra a rendszerben. Ha a Felhasználó személyes adatainak kezeléséhez adott hozzájárulását megszünteti, úgy ezt követően az automatikusan rögzített adatokból személye nem beazonosítható.
A Szolgáltató honlapja
(1) First Beauty Kft. által üzemeltetett webáruház html kódja a First Beauty Kft.-től független szerverről érkező és más, külső szerverre mutató hivatkozásokat tartalmazhat. A szolgáltató szervere közvetlenül a Felhasználó számítógépével áll kapcsolatban, mely a rá történő kapcsolódás, a felhasználói böngészője folytán felhasználói adatokat (pl. IP cím, böngésző adatai, operációs rendszer adatai, stb.) tárolhatnak.
(2) A https://www.delfinbuvar.hu /weboldal webanalitikai adatainak független mérésére külső szerverek adatai alapján kerül sor. A webanalítikai elemzések a Google Analytics (adatkezelési tájékoztató: http://www.google.com/intl/hu/policies/) használatával készülnek.
A First Beauty Kft. az Internet közösségi funkcióinak elérése érdekében a facebook.com weboldal szolgáltatásait is igénybe veszi.

STATISZTIKAI ADATOK:

Az adatokat az Adatkezelő felhasználhatja statisztikai célokra. Az adatok statisztikailag összesített formában történő felhasználása, az érintett nevét, illetve beazonosítására alkalmas egyéb adatát semmilyen formában nem tartalmazhatja.
Fotó- és videofelvétel készítése a Szolgáltató üzleteiben
(1) A Szolgáltató által üzemeltetett üzletekben az ügyfelekről fotó-, hang- és videófelvételek készülhetnek, mely felvételek célja az ügyfelek személyének, személyes adatainak, vagyontárgyainak és a Szolgáltató szolgáltatásainak, vagyontárgyainak, áruinak védelme, az esetleges konfliktusok ellenőrizhetősége.
(2) Az adatkezelés jogalapja: az Infotv. 4. §, 20.§., 65. §., az Mt. 9. §., 11., §., 42. §.,46., §.52.§, az Szv.tv. 28. §., 30. §., 31.§, valamint a 95/46/EK Adatvédelmi Irányelv.
(3) A kezelt adatok köre: az üzletbe belépő vevők cselekményének rögzítése azonosításra alkalmas állapotban.
(4) Az adatok kezelésének időtartama: 30 nap, amennyiben azonban valamely incidens feltárásához szükséges, az ügyben indult eljárás befejezésig tárolásra kerülnek az adatok.
(5) Egyebekben az Adatkezelőnem a munkahelyen alkalmazott elektronikus megfigyelő rendszer alapvető követelményeiről szóló szabályzatának rendelkezéseit kell alkalmazni.
Telefonbeszélgetések rögzítése
(1) Az Adatkezelő a telefonbeszélgetések rögzítésére jogosult, azonban a rögzítést megelőzően a rögzítés tényét a másik féllel közölnie kell és csak abban az esetben rögzíthető a telefonbeszélgetés, ha ahhoz a másik fél kifejezetten, félreérthetetlenül hozzájárult.
(2) Az adatkezelés célja: a telefonon történő szerződéskötések, megrendelések utólagos visszakereshetősége, bizonyíthatósága.
(3) Az Adatkezelő köteles gondoskodni arról, hogy a rögzített telefonbeszélgetésekhez illetéktelenek ne férjenek hozzá.
(4) Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.
(5) A kezelt adatok köre: az ügyfél és az Adatkezelő képviseletében egyeztetésre jogosult természetes személy telefonbeszélgetése, a beszélgetés dátuma és időpontja.
(6) Az adatkezelés időtartama: 5 év.
Egyéb adatkezelések
(1) E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor az Adatkezelő tájékoztatást kell, hogy adjon.
(2) A bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, az adatvédelmi biztos illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkeresheti az Adatkezelőt. Az Adatkezelő a hatóságok részére - amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte - személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.
(3) Az Adatkezelő a megadott személyes adatokat nem ellenőrzi. A megadott személyes adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó személy felel. Bármely érintett az elérhetőségi adatainak megadásakor egyben felelősséget vállal azért, hogy a megadott elérhetőség kizárólag az ő elérhetősége, az Adatkezelő által a részére az általa megadott elérhetőségre küldött információkat csak ő, vagy az általa felhatalmazott személyek láthatják és tudhatják meg.
A személyes adatok megismerésére az Adatkezelővel munkaviszonyban, vagy megbízási jogviszonyban álló munkatársak, a termékek kiszállításában közreműködő szolgáltatók, futárszolgálat munkatársai (amennyiben a kiszállítást a vásárló kérte), valamint az Adatfeldolgozók.
Az adatok továbbítása
Az Adatkezelő az általa kezelt személyes adatokat harmadik személyeknek csak az érintett előzetes hozzájárulása esetén, a szolgáltatás teljesítése érdekében adhatja át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvény alapján kötelező adattovábbításokra, illetve az adatok adatfeldolgozók részére történő átadásra.
A szolgáltatás igénybevételével az ügyfelek hozzájárulnak ahhoz, hogy az Adatkezelő az adatokat a jogszabályi előírásoknak megfelelően a szolgáltatás teljesítésében közreműködőknek továbbítsa.
Az Adatkezelő jogosult és köteles minden olyan rendelkezésére álló és általa szabályszerűen tárolt és kezelt személyes adatot az illetékes hatóságoknak továbbítani, amely adattovábbításra őt jogszabály vagy jogerős hatósági kötelezés kötelezi. Ilyen adattovábbítása, valamint az ebből származó következmények miatt az Adatkezelő nem tehető felelőssé.

KÖZREMŰKÖDŐK:

A szolgáltatás teljesítése érdekében a First Beauty Kft. más közreműködők szolgáltatását is igénybe veheti, melyről honlapján rendszeresen tájékoztatja a Felhasználókat.
A közreműködők a szolgáltatás teljesítéséhez szükséges adatokat a First Beauty Kft.-től kapják, nincs hozzáférésük a First Beauty Kft. által tárolt személyes adatokhoz.
A közreműködők a First Beauty Kft.-től kapott adatokat marketing- és egyéb célokra nem használhatják fel.
A szolgáltatás teljesítése érdekében a First Beauty Kft. az alábbi közreműködők szolgáltatásait veszi igénybe:

UNAS Online Kft., mint webáruház motor üzemeltető, megrendelési felület fejlesztője
Székhelye: Magyarország, 9400 Sopron, Kőszegi út 14.
Adószáma: 14114113-2-08
Adatkezelési tájékoztatójának elérhetősége: https://unas.hu/adatkezelesi-tajekoztato

FoxPost Zártkörűen Működő Részvénytársaság, mint csomaglogisztikai partner
Cégjegyzékszám: 10–10-020309 – Egri Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 25034644-2-10
Székhely: Magyarország, 3300 Eger, Pacsirta utca 35/A
Telephely: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14.
Üzleti tevékenység helye: Magyarország
Telefon: +36 1 999 0369
E-mail: info@foxpost.hu
Adatkezelési tájékoztatójuk elérhetősége: https://foxpost.hu/altalanos-szerzodesi-feltetelek

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft., mint szállítmányozó partner
Székhelye: 2351 Alsónémedi GLS Európa u. 2.
cégjegyzékszáma: 13-09-111755
a cég honlapja: www.gls-group.eu
e-mail: info@gls-hungary.com
A GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. adatkezelési szabályzatának elérhetősége: https://gls-group.eu/HU/hu/adatvedelmi-szabalyzat
A GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft. a kiszállítással megrendelt áruk kiszállításához szükséges személyes adatokat kezeli a hatályos jogszabályi előírásoknak és saját szabályzatának megfelelően.

 

Express One Hungary Kft, mint szállítmányozó partner

A címzett megnevezése: Express One Hungary Kft.

A címzett székhelye: 1239 Budapest, Európa út 12., BILK Logisztikai Központ L1 épület

A címzett telefonszáma: +36 1 8 777 400

A címzett e-mail címe: ugyfelszolgalat@expressone.hu

A címzett weboldala: https://expressone.hu/ 

A futárszolgálat az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. A futárszolgálat a megkapott személyes adatokat a weboldalán elérhető adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli.

 

Adatkezelési tájékoztató elérhetősége: https://expressone.hu/public/Express_One_Hungary_Kft_Adatkezelesi_tajekoztato.pdf

KBOSS.hu Kft., mint a SZAMLAZZ.hu fejlesztője egyben a számláza kiállításban, kezelésben partnerünk
Email: info@szamlazz.hu
Postacím: KBOSS.hu Kft., 1031 Budapest, Záhony utca 7/C.
Tel: +36-30-35-44-789 (automata tájékoztatás)
Adatkezelési tájékoztató elérhetősége: https://www.szamlazz.hu/adatvedelem/

Paylike.hu, mint Online bankkártyás fizetés kezelésében, lebonyolításában partnerünk
P. O. Pedersensvej 14, Aarhus, Dánia
hello@paylike.hu vagy +36 1 500 9480
Adatkezelési tájékozató elérhetősége: https://paylike.hu/privacy

Justicia'93 Könyvelő és Adótanácsadó Kft., mint könyvelő
székhelye: 1143 Budapest, Stefánia út 63/B. I. 2.
cégjegyzékszáma: 01-09-662229
e-mail: info@justicia93.hu
A Justicia'93 Könyvelő és Adótanácsadó Kft., mint a First Beauty Kft. könyvelését végző személy a számviteli törvény rendelkezéseinek megfelelően kezeli a First Beauty Kft-től kapott, a számlával kapcsolatos személyes adatokat a számlával kapcsolatos jogszabályi előírásoknak megfelelően.

Online Comparison Shopping Kft.
székhelye: 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72.
cégjegyzékszáma: 01-09-186759
honlap: arukereso.hu
e-mail: dpo@arukereso.hu
Az Online Comparison Shopping Kft. adatkezelési szabályzatának elérhetősége: https://www.arukereso.hu/static/adatvedelem.html
Az Online Comparison Shopping Kft-vel kötött szerződés értelmében a First Beauty Kft. szolgáltatásai a www.arukereso.hu honlapon elérhetőek, valamint a Felhasználók a www.arukereso.hu weboldalon étékelhetik a First Beauty Kft. szolgáltatásait.
A www.arukereso.huweboldalon keresztül a Felhasználók elérheti a www.delfinbuvar.hu weboldalt és igénybe vehetik a First Beauty Kft. szolgáltatásait. A felhasználók azon adatait, melyből a www.arukereso.hu szolgáltatás igénybevételével találtak rá a felhasználók a First Beauty Kft. szolgáltatásaira, felek az elszámolás során használják, a First Beauty Kft. által kezelt felhasználói személyes adatok nem kerülnek átadásra az Online Comparison Shopping Kft. részére.

M.I. Solution, mint Különböző extra funkciók (pl. hírlevél-küldés) használata.

Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:

M.I. Solution Kft.
2030, Érd, Esztergályos utca 57.
06 20/362-8289
info@miclub.hu

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: A szolgáltatás használata során az érintett által megadott valamennyi személyes adat.

Az érintettek köre: A weboldalt használó valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: Az adatfeldolgozó által nyújtott szolgáltatások működtetése a weboldalon.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és az adatfeldolgozó közötti megállapodás megszűnéséig, vagy az érintettnek az adatfeldolgozó felé intézett törlési kérelméig tart az adatkezelés.

Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, a GDPR 6. cikk (1) bekezdés a) és c) pontja, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Az adatfeldolgozó tevékenysége: A http://www.bladeshop.hu (webáruház neve) a jobb ügyfél élmény és az eredményesebb tájékoztatás érdekében az M.I. rendszerét használja (M.I. Solution Kft., Magyarország, 2030, Érd, Esztergályos utca 57., www.miclub.hu), mely az Ön számítógépén tárolt szöveges fájlokat alkalmaz (sütik). Ezek a sütik eltárolják a webáruházunk felületén történt tevékenységét (kattintások). Az általunk használt szoftver és a sütik segítségével tudjuk megbecsülni, hogy Önt melyik termékünk, vagy szolgáltatásunk érdekelheti, ami segít nekünk abban, hogy Önnek olyan tartalmú emailt küldhessünk automatizáltan, mely informatív és arról szól, ami Önt érdekelheti. Amennyiben nem szeretne ilyen típusú leveleket kapni, illetve nem szeretné, hogy az Ön tevékenységét ilyen céllal kövessük, kérjük bármelyik levél láblécében levő “leiratkozás” feliratra kattintva azonnal leáll mind az automatán előállított levelek küldése, mind az Ön-, webáruházunkban történő tevékenységének nyomonkövetése.


Ezen túl webáruházunk felületén történő böngészés során kizárólag olyan sütit helyezünk el a gépén, mely a marketingünk optimalizálásához segít hozzá és semmilyen esetben sem köthetőek az így gyűjtött adatok egy konkrét személyhez.

 

Packeta Hungary Kft.

A címzett székhelye: 1044 Budapest, Ezred utca 2.

A címzett telefonszáma: +36 1 400 8806

A címzett e-mail címe: info@packeta.hu

A címzett weboldala: packeta.hu

 

A futárszolgálat az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. A futárszolgálat a megkapott személyes adatokat a weboldalán elérhető adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli.

 

SPRINTER Futárszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság

A címzett székhelye: 1097 Budapest, Táblás utca 39.

A címzett telefonszáma: +36 1/803-6300

A címzett e-mail címe: info@sprinter.hu

A címzett weboldala: www.sprinter.hu

 

A futárszolgálat az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. A futárszolgálat a megkapott személyes adatokat a weboldalán elérhető adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli.

 

SPRINTER Futárszolgálat Korlátolt Felelősségű Társaság

A címzett székhelye: 1097 Budapest, Táblás utca 39.

A címzett telefonszáma: +36 1/803-6300

A címzett e-mail címe: info@sprinter.hu

A címzett weboldala: https://www.pickpackpont.hu/

 

A futárszolgálat az Adatkezelővel kötött szerződés alapján közreműködik a megrendelt áru kiszállításában. A futárszolgálat a megkapott személyes adatokat a weboldalán elérhető adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerint kezeli.

Adatbiztonsági intézkedések

A személyes adatokat kezelésével, tárolásával kapcsolatban az Adatkezelő a lehető legnagyobb gondossággal jár el. Az informatikai biztonság területén az Adatkezelő a számára anyagi lehetőségeihez mérten elérhető leghatékonyabb, legmodernebb eszközöket és eljárásokat alkalmazza.
Az Adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.
Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adatvédelmi törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi - közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.
A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja
1. a) a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
2. b) az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
3. c) annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
4. d) annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
5. e) a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát.
Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.
Az Adatkezelő a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat az arra feljogosítottak számára hozzáférhető legyen, hitelessége és hitelesítése biztosított legyen, változatlansága igazolható legyen, valamint a jogosulatlan hozzáférés ellen védett legyen.
Az Adatkezelő olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.
A Szolgáltató az adatkezelés során megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult, az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét, továbbá gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.
Az Adatkezelő informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen.
Az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek a hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, vagy az információ felfedésére, módosítására vezethetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő a Szolgáltató megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. Azonban az Internet köztudomásúlag – így a Felhasználók számára is ismert módon – nem százszázalékos biztonságú. Az elvárható legnagyobb gondosság ellenére megvalósuló kivédhetetlen támadások által okozott esetleges károkért a Szolgáltatót felelősség nem terheli.
Az Adatkezelő a beépített adatvédelem (Privacy by design) elve értelmében köteles gondoskodni arról, hogy az adatvédelem és az adatbiztonság a tervezéskor beépítésre kerüljön – pl. álnevesítés, titkosítás révén – az üzleti folyamatokba, műszaki termékekbe. Az alapértelmezett adatvédelem (Privacy by default) elve arra ad biztosítékot, hogy a szolgáltatás nyújtásához, termék igénybevételéhez minimálisan szükséges személyes adatot kezelik a vállalkozások.
Az Adatkezelő az adattovábbítás jogszerűségének ellenőrizhetősége céljából adattovábbítási nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az általa kezelt személyes adatok továbbításának időpontját, az adattovábbítás jogalapját és címzettjét, a továbbított személyes adatok körének meghatározását, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban meghatározott egyéb adatokat.
Ha a személyes adat a valóságnak nem felel meg, és a valóságnak megfelelő személyes adat az adatkezelő rendelkezésére áll, a személyes adatot az adatkezelő helyesbíti.

Adatvédelmi incidens

Az adatvédelmi incidens a személyes adatok integritásának és bizalmas jellegének a sérülése, a biztonság olyan sérülése, amely a továbbított, tárolt vagy más módon kezelt személyes adatok véletlen vagy jogellenes megsemmisítését, elvesztését, megváltoztatását, jogosulatlan közlését vagy az azokhoz való jogosulatlan hozzáférést eredményezi (pl. személyes adatokat tartalmazó informatikai eszköz elvesztése, informatikai rendszer megtámadása, téves e-mail küldés, stb.)
Az adatvédelmi incidens megfelelő és kellő idejű intézkedés hiányában fizikai, vagyoni vagy nem vagyoni károkat okozhat a természetes személyeknek, többek között a személyes adataik feletti rendelkezés elvesztését vagy a jogaik korlátozását, a hátrányos megkülönböztetést, a személyazonosság-lopást vagy a személyazonossággal való visszaélést, a pénzügyi veszteséget, az álnevesítés engedély nélküli feloldását, a jó hírnév sérelmét, a szakmai titoktartási kötelezettség által védett személyes adatok bizalmas jellegének sérülését, illetve a szóban forgó természetes személyeket sújtó egyéb jelentős gazdasági vagy szociális hátrányt.
A személyes adatok kezelését oly módon kell végezni, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve.
(1) Az adatvédelmi incidenst indokolatlan késedelem nélkül, legkésőbb 72 órával a tudomásszerzést követően köteles bejelenteni az illetékes felügyeleti hatóságnál;
(2) Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatja az érintettet az adatvédelmi incidensről;
Az Adatkezelő nyilvántartja az adatvédelmi incidenseket.
(1) Az adatfeldolgozó az adatvédelmi incidenst, az arról való tudomásszerzését követően indokolatlan késedelem nélkül bejelenti az adatkezelőnek.
(2) Ha az adatkezelő az elszámoltathatóság elvével összhangban bizonyítani tudja, hogy az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően nem jár kockázattal a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, akkor a bejelentés mellőzhető. (Pl. Az adatkezelő által rossz címre küldött levél, úgy érkezik vissza, hogy nem kerül felbontásra, azaz a személyes adatokhoz nem fért hozzá illetéktelen személy.)
Az érintettet nem kell az adatvédelmi incidensről tájékoztatni, ha
az Adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták (különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat);
az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;
a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ebben az esetben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását (Pld. sajtóközlemény)
Ha az illetékes hatóság arra utasítja az adatkezelőt, hogy tájékoztassa az érintettet, az Adatkezelő köteles az adatvédelmi incidensről az érintettet igazolható módon tájékoztatni.
(1) Az Adatkezelő vállalja, hogy amennyiben arra jogszabály alapján köteles, az adatvédelmi incidenst a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság részére bejelenti, melynek elérhetőségei: honlap: naih.hu | székhelye: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. | telefonszám: 06-1-391-14-00 | e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu. Amennyiben az adatvédelmi hatóság elérhetőségei változnak, azok a hatóság internetes honlapján közzétételre kerülnek.
(2) Az adatvédelmi incidensről szóló bejelentésben legalább
ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, beleértve – ha lehetséges – az érintettek kategóriáit és hozzávetőleges számát, valamint az incidenssel érintett adatok kategóriáit és hozzávetőleges számát
közölni kell az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit
ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket
ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.
Adatvédelmi incidens esetén az Adatkezelő
az adatbiztonsági intézkedéseket áttekinti (figyelemmel a beépített adatvédelem elvére is);
ha az adatkezelő adatvédelmi hatásvizsgálatot végez, akkor ki kell térni az esetleges incidensek kezelésére is;
belső szabályzatban rendezi az incidensek kezelésével kapcsolatos teendőket, felelősségi köröket (ez tartalmazhatja a hatóság felé történő bejelentéssel kapcsolatos tennivalókat és az érintettek tájékoztatásával kapcsolatos lépéseket is);
adatfeldolgozókkal kötött szerződéseket áttekinti abból a szempontból is, hogy az Adatkezelő haladéktalanul értesüljön az adatfeldolgozónál történt incidensről is;
incidensek belső nyilvántartási rendjét kialakítja, felülvizsgálja.

AZ ÉRINTETTEK JOGAI AZ ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATBAN:

A személyes adatokban bekövetkezett változás, illetve a személyes adatok törlése iránti igényt a regisztrált és az Adatkezelő által elektronikus úton azonosítható érintett a regisztrált e-mail címen, más érintett postai úton küldött teljes bizonyító erejű magánokiratban kifejezett, írásos nyilatkozattal közölheti érvényesen.
Személyes adataik kezeléséről az érintettek tájékoztatást kérhetnek. E-mailben küldött tájékoztatáskérést az Adatkezelő csak akkor tekint hitelesnek, ha azt az érintett regisztrált e-mail címéről küldik. Az érintett kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt, illetve az általa megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá - az érintett személyes adatainak továbbítása esetén - az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. A tájékoztatás iránti kérelmet e-mailben az Adatkezelő jelen szabályzatban megjelölt e-mail címére, vagy postai úton az Adatkezelő székhelyére küldött írásbeli nyilatkozattal kell eljuttatni az Adatkezelő részére. Az Adatkezelő vállalja, hogy a kérelem részére történő kézbesítésétől számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül közérthető módon, írásban tájékoztatást ad az érintettnek.
Az érintett tájékoztatását az adatkezelő csak az Avtv-ben meghatározott esetekben tagadhatja meg, mely megtagadást írásban, a jogszabályi rendelkezésre hivatkozással köteles megindokolni. A felvilágosítás megtagadása esetén az Adatkezelő köteles tájékoztatni az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulás lehetőségéről. Az elutasított kérelmekről az adatkezelő a hatóságot évente a tárgyévet követő év január 31-éig értesíti.
Az érintett kérheti személyes adatainak módosítását, törlését vagy zárolását.
(1) A személyes adatot törölni kell, ha
kezelése jogellenes;
az érintett a személyes adatok törlését kéri;
az adat téves és ez jogszerűen nem orvosolható,
az adatkezelés célja megszűnt, vagy azok tárolásának törvényi határideje lejárt, vagy
az adattörlést a bíróság vagy arra jogosult hatóság elrendelte.
(2) Amennyiben a személyes adat adathordozóját a levéltári anyag védelmére vonatkozó jogszabály értelmében levéltári őrizetbe kell adni, a személyes adatot az adatkezelés céljának megszűnésére, illetve a törvényi határidő lejártára tekintettel törölni nem kell.
Az adatkezelő az érintett adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az adat azonban nem továbbítható az adatátvevő részére, ha az adatkezelő egyetértett a tiltakozással, vagy a bíróság a tiltakozás jogosságát megállapította.
A személyes adat zárolására akkor kerül sor, ha az érintett ezt kéri, vagy ha a rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat törlését kizárta.
Az adatkezelő megjelöli az általa kezelt személyes adatot, ha az érintett vitatja annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen.
A helyesbítésről, a zárolásról, a megjelölésről és a törlésről az érintettet, továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
Ha az Adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az adatkezelő tájékoztatja az érintettet a bírósági jogorvoslat, továbbá a hatósághoz fordulás lehetőségéről.
Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt közölni kell, hogy az adatkezelés kötelező, vagy az érintett hozzájárulásán alapul.
Az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő mely jogszabály alapján kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is. Kötelező adatkezelés esetén a tájékoztatás megtörténhet a fenti bekezdés szerinti információkat tartalmazó jogszabályi rendelkezésekre való utalás nyilvánosságra hozatalával is.
Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; valamint
törvényben meghatározott egyéb esetben.
(1) Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja.
(2) Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
(1) Ha az érintett az Adatkezelő döntésével nem ért egyet, továbbá, ha az Adatkezelő a határidőt elmulasztja, az érintett - a döntés közlésétől, illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül – az Infotv. 22. §-ban meghatározott módon bírósághoz fordulhat.
Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az Adatkezelő felel az Adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az Adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő. Nem kell megtéríteni a kárt annyiban, amennyiben az a károsult szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Jogérvényesítési lehetőségek

Az érintett az Adatkezelőhöz fordulhat az adatkezelésével kapcsolatos kérdésekben. Az Adatkezelő elérhetőségeit jelen szabályzat rögzíti. Az Adatkezelő adataiban történő változást az Adatkezelő köteles az értintettek tudomására hozni.
Az érintett jogait az Adatvédelmi törvény, valamint a PTK rendelkezései szerint érvényesítheti. Jogorvoslati lehetőséggel, panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni, melynek elérhetőségei:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
székhelye: 1125 Budapest Szilágyi Erzsébet fasor 22/c
postacíme: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefonszám: +36 (1) 391-1400
e-mail címe: ugyfelszolgalat@naih.hu
web: naih.hu
Záró rendelkezések
A First Beauty Kft. Adatkezelési Szabályzata Budapest, 2021. szeptember 20.-án lép hatályba. Az Ügyfelek irányában jelen módosítás akkor érvényes és hatályos, ha azt a First Beauty Kft. az ügyfelekkel a szokásos módon közli.