Dupla aszaltszilvás, túrókrémmel töltött palacsinta
HOZZÁVALÓK 2 DARAB PALACSINTA TÖLTELÉKHEZ:
4-5 evőkanál túró
4 darab aszaltszilva apró darabokra vágva
50 ml Dr. Steinberger Aszaltszilva ital
1/2 teáskanál méz
Egy csipet őrölt fahéj
Néhány csepp citromlé
ELKÉSZÍTÉS:
Egy tálban alaposan összekeverjük az összes hozzávalót, hogy egy krémes állagot kapjunk. Töltsük palacsintába, és élvezettel fogyasszuk a végeredményt.
TIPP:
Nem árt észben tartani, hogy az aszaltszilva egy természetes, emésztést elősegítő hatással (=enyhe hashajtó hatású) rendelkezik. Nagyon jól alkalmazható székrekedéses panaszok esetén kicsiknél, nagyoknál, idősebb korosztályban is!
Az apróra vágott almát a vajon kicsit megfuttatjuk, hogy megpuhuljon. Majd rászórjuk a zabpelyhet és a fahéjat és ezt is egy picit pirítjuk. Ezután felöntjük a vízzel és kevergetve főzzük tovább. Amikor a vizet már felszívta és félig megpuhult a zabpehely, levesszük a tűzhelyről, hozzáöntjük a Piros szőlőlevet, lefedjük és hagyjuk állni kb. 10 percet, hogy a folyadékot teljesen felszívja és megpuhuljon a zab. Szőlőszemekkel és mandulával díszítjük.
Alaposan turmixoljuk össze a hozzávalókat. Érdemes behűteni, és hideg frissítőként fogyasztani, ha egy kis extra lendületre van szükségünk a nap folyamán.
A túrókrémhez összetörjük a túrót, és alaposan összedolgozzuk a joghurttal, a fahéjjal, majd beleforgatjuk az apró darabokra vágott 1/4 őszibarackot. Ezt tálba, vagy pohárba tesszük.
A gyümölcspüréhez összeturmixoljuk a gyümölcslevet, a 3/4 őszibarackot, és ízesíthetjük néhány csepp citromlével. (A gyümölcspüré szerintünk két adagra is elég, de ez persze ízlés, és éhség kérdése is.) Majd ezt a sűrű pürét ráhalmozzuk a túrókrém tetejére.
Weboldalunk az alapvető működéshez szükséges cookie-kat használ. Szélesebb körű funkcionalitáshoz (marketing, statisztika, személyre szabás) egyéb cookie-kat engedélyezhet. Részletesebb információkat az Adatkezelési tájékoztatóban talál.