TOP termékek

Kérdésed van? Segítünk! info@delfinbuvar.hu +36 70 319 38 49

A webáruház, ahol szinte minden igényre igyekszünk megfelelő terméket kínálni!

Folyamatosan bővülő kínálatunkban jelenleg több, mint 103.000 termékkel várjuk megrendeléseidet.

2022 - HORVÁTORSZÁG - Sali

2022 Augusztusában Horvátországban, Salin jártunk.

Saliról röviden:

Sali a Dugi sziget délkeleti részén fekszik. Közel 800 lakosával ez a sziget legnagyobb települése, közigazgatási és turisztikai központja. Sali Horvátország egyik legrégebbi halászati hagyományával rendelkezik. Már a XI. században feljegyezték a helyi halászási szokásokat. 1905-óta egy halkonzervgyár működik itt. A halászat mellett az olívatermesztés a helyi hagyományos megélhetési forrás. A Sali olajfa mező - Saljsko Polje - 700 éves multra tekint vissza. Ez egy hatalmas olajfaültetvény, ahol valóban akár 100 éves olajfákkal is találkozhatunk. Sali Dugi sziget legnagyobb olívatermelő vidéke.
Búvároknak és nem búvároknak is egyaránt tartogatott látnivalót a hely víz felett és víz alatt. Kezdő és haladó búvárok is számtalan merülőhely közül tudnak válogatni. Lehetőségünk volt roncsot is merülni, ami nagyon biztosnágos megközelítése miatt kevésbé gyakorlott búvároknak is könnyed merülést adott.
Merülések után napozni, grillezni, kirándulni lehetett. 
Tervezzük, hogy jövőre is visszamegyünk egy hosszabb túrára, amikor kirándulásra és családi közös programokra is több időt tudunk majd szánni.
Tartsatok velünk!