TOP termékek

Kérdésed van? Segítünk! info@delfinbuvar.hu +36 70 319 38 49

A webáruház, ahol szinte minden igényre igyekszünk megfelelő terméket kínálni!

Folyamatosan bővülő kínálatunkban jelenleg több, mint 103.000 termékkel várjuk megrendeléseidet.

2018 - EGYIPTOM - DAHAB

Dahab Egyiptomban, a Sínai-félsziget délkeleti részén fekszik. Sarm es-Sejktől 80 km-re északra, Tabától 140 km-re délre található az Akabai-öböl partján.

Az 1980-as évek végéig a kis halászfalu lakossága alig pár ezer fő volt. A félszigeten az őslakos beduinok halászatból és rideg állattartásból éltek. 1967-ben a hatnapos háború alkalmával Izrael elfoglalta a félszigetet. 1982-ben az izraeli hadsereg kivonult, azóta a Sínai-félsziget közigazgatásilag újból Egyiptomhoz tartozik.

1982 után az egyiptomi kormány elkezdte támogatni a turizmust a városban, így azóta számtalan nagynevű szállodalánc nyitott itt hotelt. A nemzetközi szállodák megjelenésével a turizmus is fellendült a városban. Fő bevételi forrását mára a búvár-, illetve a szörfturizmus adja. Infrastrukturálisan teljesen kiépült, népességszáma a 2000. évre megháromszorozódott. Dahab városrészei: Medina, Masbat, Assalah, Mashraba.

A várost a Budapest–Sarm es-Sejk és 2008 márciusától a Budapest–Taba útvonalon közlekedő repülőjárattal lehet megközelíteni.

A Blue Hole a világ egyik legismertebb természeti jelensége Dahabtól 6 km-re északra. A több száz méter mély, kör alakú krátert a tengerpart közvetlen közelében egy aszteroida okozta. Búvárok százezrei látogatják és merülik meg ezt a helyet. Dahabtól a Blue Hole-ig 2004 óta aszfaltozott úton lehet eljutni.

A Canyon egy, a parttal merőlegesen elhelyezkedő alagút, ami 18–50 méteres mélységben húzódik a víz alatt. Félig nyitott, néhol teljesen zárt, korallokban és halakban bővelkedő merülőhely.

A Dahab déli részén lévő öböl a szabadstílusú szélszörf sportot kedvelőinek ad otthont. Tükörsima vize és az egész évben fújó szél miatt a szörfösök az egész világból látogatják. Ezen öböl partján helyezkedik el a Hotel Hilton Dahab.